Naast In de ban van de trouwring komt SBS6 in het nieuwe seizoen met nog een programma waarin bruiloften centraal staan. In Wie heeft de mooiste bruiloft? nemen elke week vier toekomstige echtparen het tegen elkaar op in de strijd wie de mooiste en best geregelde trouwerij organiseert.

De deelnemers strijden wekelijks om een prijs van 5.000 euro. Twee juryleden, lifestyle- en bruiloftsdeskundigen Maik de Boer en Anouk Smulders, zijn bij alle bruiloften aanwezig en geven alles een cijfer: het aanzoek, de locatie, de kleding van het bruidspaar, de ceremonie en ook het feest.

Geen detail ontsnapt aan hun aandacht, zelfs niet het prijskaartje. Zij zullen, zo belooft SBS6, "streng maar rechtvaardig oordelen".

Wie heeft de mooiste bruiloft? is een dagelijks programma. Van maandag tot en met donderdag staat steeds één trouwerij centraal. In de aflevering op vrijdag kijken de vier bruidsparen terug op hun eigen bruiloft en op die van de andere koppels. Ze horen het jurycommentaar en ook hoeveel ze op elk onderdeel gescoord hebben.

De eerste uitzending is op maandag 24 september en komt in de plaats van de spelshow Lucky13. Het programma wordt elke werkdag uitgezonden tussen 18.30 en 19.00 uur.