Het Gemeentemuseum in Den Haag vraagt met een grote expositie aandacht voor de "schoonheid en positiviteit" in en achter kunstvoorwerpen uit de wereld van de islam. Het museum liet zich bij het maken van de tentoonstelling adviseren door bewoners van diverse Haagse wijken.

Onder de titel Glans en Geluk - Kunst uit de Wereld van de Islam toont het museum van 8 september tot 3 maart driehonderd islamitische kunstvoorwerpen. De verzameling omvat keramiek, glas, metaal, tapijten en houten deuren uit de periode 900-1900. De objecten zijn afkomstig uit Afghanistan, China, Egypte, India, Irak, Iran, Italië, Marokko, Spanje, Syrië en Turkije.

De meeste stukken komen uit de eigen collectie van het Gemeentemuseum, dat al meer dan een eeuw islamitische kunst verzamelt. Henri Gallois, conservator van 1919 tot 1938, legde een stevige basis voor de huidige collectie en organiseerde in 1927 ook de eerste tentoonstelling van islamkunst ooit in Nederland.

De tentoonstelling wordt op een eigentijdse manier aangevuld. Zo bevat de catalogus recepten van jonge in Nederland werkende koks met wortels in de islamitische wereld, maakten schrijvers met dezelfde achtergrond verhalen en gedichten en namen dito musici muziek op. Teksten en muziek zijn te lezen en horen op de expositie.