De liedjes op het nieuwe album van Jan Smit zijn niet door hem en zijn team geschreven. De Volendamse zanger heeft twaalf andere bekende artiesten en componisten gevraagd om nummers aan te leveren.

Onder anderen Barry Hay, JB Meijers, Guus Meeuwis, Paskal Jakobsen, Racoon, Frank Boeijen en Miss Montreal maakten nummers voor en met de zanger.

De keuze voor andere componisten bezorgt Smit een gevoel van onzekerheid, zeker omdat hij de laatste jaren altijd zelf voor zijn muziek zorgde, zo zegt hij in het persbericht. "Voldoe ik wel aan de verwachtingen van de componist? En wat nou als ik twaalf liedjes krijg die mij niet kunnen bekoren? Of misschien wel het allerbelangrijkste... Wat als mijn fans dit helemaal niet leuk vinden?", aldus de zanger.

"Ook al zijn het dit keer niet mijn eigen woorden, het was wel mijn grootste uitdaging tot nu toe", aldus Smit. Het album heeft dan ook de toepasselijke titel Met Andere Woorden gekregen. De plaat komt op 20 september uit. Op 7 september worden de eerste vier liedjes al gelanceerd.