Familie, vrienden en bekenden nemen vrijdag in Detroit in besloten kring afscheid van Aretha Franklin, maar de uitvaart is toch live te volgen.

De dienst in de Greater Grace Temple die vrijdag om 10.00 uur lokale tijd begint, wordt volgens Detroit Free Press gestreamd door persbureau AP en uitgezonden op de Amerikaanse televisie. Onder meer CNN zal delen van de uitvaart uitzenden.

Onder de genodigden zijn Stevie Wonder, die Franklin in haar laatste dagen nog bezocht, en Bill Clinton. Wonder zingt tijdens de dienst, net als onder anderen Faith Hill, Chaka Khan en Jennifer Hudson.

Clinton is een van de sprekers, net als Smokey Robinson, Clive Davis en dominee Jesse Jackson, die de 'Queen of Soul' ook een paar dagen voor haar overlijden op 16 augustus bezocht.

Dinsdag en woensdag kan het publiek afscheid nemen van Franklin. De zangeres ligt opgebaard in het Charles H. Wright Museum of African-American History.

Donderdag kunnen leden van de kerkgemeenschap die niet in staat zijn naar het museum te komen, afscheid nemen bij de New Bethel Baptist Church. In die kerk, waar haar vader jarenlang preekte, maakte Franklin haar debuut als zangeres.

Vijf legendarische optredens van Aretha Franklin
132
Vijf legendarische optredens van Aretha Franklin