Cardi B opent maandag de Video Music Awards, zo heeft organisator MTV woensdag bekendgemaakt op sociale media.

De rapper is zelf genomineerd voor tien awards, voor onder meer beste video, beste nummer en beste artiest. Beyoncé en Jay-Z kregen acht nominaties voor hun nummer APESHIT en de bijbehorende video. Childish Gambino en Drake zijn ieder zeven keer genomineerd.

Cardi B is niet de enige die optreedt tijdens de awarduitreiking. Ook Nicki Minaj, Travis Scott, Post Malone, Logic, Ariana Grande, Shawn Mendes en Jennifer Lopez, die dit jaar de oeuvreprijs Michael Jackson Vanguard Award in ontvangst neemt, betreden het podium.

Vorige maand zag Cardi B af van een tournee met Bruno Mars in september. Ze zou hem dit najaar vergezellen bij de laatste reeks optredens van zijn 24k Magic-tournee, maar gaf aan dat ze daar nog niet klaar voor was na de geboorte van dochter Kulture op 10 juli.

"Ik dacht ook dat ik haar wel mee zou kunnen nemen op tournee, maar ik denk dat ik dit mama-zijn wat heb onderschat", liet de rapper haar fans weten. "Ik ben er niet alleen lichamelijk nog niet klaar voor, ik kan haar ook nog niet achterlaten en de dokters hebben me verteld dat het niet goed voor haar is om steeds onderweg te zijn."

Eind oktober is de rapper wel weer te vinden op het Amerikaanse Mala Luna Music Festival.