De gemeente Hilvarenbeek gaat woensdag met de organisatie van het festival Decibel Outdoor praten over extra maatregelen die nodig zijn, omdat politieagenten tijdens het evenement actievoeren.

Het festival gaat ondanks de acties gewoon door, bevestigt een woordvoerder van de organisatie na overleg met de zogenoemde driehoek (gemeente, politie en het Openbaar Ministerie).

De gezamenlijke politiebonden kondigden dinsdag aan dat agenten het komende weekend tijdens het festival alleen voor ernstige zaken zullen uitrukken.

Wel benadrukt de gemeente dat het lik-op-stukbeleid op het vlak van drugsbezit gehandhaafd blijft. "De bezoekers kunnen ervan uitgaan dat de bestaande maatregelen blijven bestaan."

De organisatie heeft zoals gebruikelijk beveiligers van een particulier beveiligingsbedrijf ingehuurd. Zij zullen de bezoekers bij binnenkomst controleren.

Ook zijn verkeersregelaars van Traffic Support aanwezig. Volgens de woordvoerder zou de rol van de politie vooral beperkt blijven tot het regelen van het verkeer. Volgens hem staat de politie in principe wel paraat voor calamiteiten en "dringende situaties''.

De organisatie zal woensdag nog wel met de driehoek over eventuele aanvullende maatregelen overleggen.