Voor de makers van de Netflix-hitserie The Crown was het zwaar om na twee seizoenen afscheid te nemen van de volledige cast.

"Het was erg verdrietig om de cast van het eerste en tweede seizoen te laten gaan. Ze waren briljant en zijn allemaal vrienden geworden", zegt producer Suzanne Mackie tegen The Hollywood Reporter.

"Ik denk niet dat er een andere show is geweest die tussentijds de cast verving. Het is zowel zenuwslopend als opwindend."

Mackie kijkt voor het aanstaande derde seizoen uit naar een aantal nieuwe personages. "De komst van de nieuwe generatie", zegt Mackie. "Met prins Charles, prinses Anne en Camilla."

Helena Bonham Carter en Tobias Menzies te zien in derde reeks

The Crown vervangt zijn cast, omdat de spelers van de eerste twee seizoenen er te jong uitzien. Ieder seizoen belicht namelijk een periode van zo'n tien jaar.

Claire Foy, die twee seizoenen koningin Elizabeth speelde, is vervangen door Olivia Colman, en Tobias Menzies neemt de rol van prins Philip over van Matt Smith. Helena Bonham Carter vervangt Vanessa Kirby en kruipt in de huid van prinses Margaret.

Het is nog niet duidelijk wie prinses Diana zal gaan spelen. De producenten maakten eerder bekend dat zij haar opwachting maakt aan het einde van seizoen drie. Het tweede seizoen eindigde met de geboorte van Elizabeth en Philips vierde kind, prins Edward, in 1964.

De derde reeks komt naar verwachting in december uit.