De start van de productie van het derde seizoen van 13 Reasons Why is in gevaar, nu de acteurs en Netflix niet uit de salarisonderhandelingen komen. 

Voor de acteurs zouden donderdagochtend (lokale tijd) de eerste repetities in Los Angeles op de planning staan, meldt Deadline. Woensdagavond was er nog geen deal bereikt tussen de cast, de streamingservice en de productiemaatschappij.

Nu de serie een hit is, zouden de hoofdrolspelers een aanzienlijke salarisverhoging eisen. Hoofdrolspeler Dylan Minette vraagt volgens Deadline 200.000 dollar (172.000 euro) per aflevering, zijn collega's Brandon Flynn, Alisha Boa, Justin Prentice, Christian Navarro, Miles Heizer, Devin Druid en Ross Butler hebben 150.000 dollar per aflevering geëist.

De partijen zouden tijdens de onderhandelingen al wel een stuk dichter bij elkaar zijn gekomen. Dat betekent dat de castleden flink meer gaan verdienen dan zij deden tijdens het eerste seizoen, toen ze tussen de 20.000 en 60.000 dollar per aflevering kregen.

Minette en de inmiddels bij de serie vertrokken Katherine Langford verdienden toen als hoofdrolspelers al meer dan hun collega's. Ze ontvingen zo'n 80.000 dollar per aflevering.