Marlijn Weerdenburg, die samen met André van Duin het culinaire programma De Nieuwe Lekkerbek presenteert, voelde gelijk een klik met de komiek.

"Ik dacht: hoe hou ik mezelf staande naast zo'n kracht? Naast iemand die zichzelf al zo heeft uitgevonden?", zegt Weerdenburg over haar aanvankelijke twijfels.

"Ik kom net kijken, ben nog zoekende naar wie ik ben en wie ik wil zijn op televisie. Ik vond het heel spannend, maar hij had al heel snel iets van: jij doet hoe jij bent en ik doe hoe ik ben."

Nu een groot deel van de opnamen voor De Nieuwe Lekkerbek, elke woensdagavond om 20.30 uur te zien op NPO 1 bij Omroep MAX, erop zitten, is Weerdenburg razend enthousiast over haar medepresentator.

"Het is zo tof en heel leerzaam om met hem te werken. Hij is een enorme vakman en knalt, ook al is hij zeventig, de hele dag door. Ik vind het super-inspirerend om iemand die die leeftijd heeft bereikt zo hard te zien werken."

In het nieuwe bak- en kookprogramma, dat door Weerdenburg en Van Duin aan elkaar gepraat wordt, presenteren kandidaten hun eetuitvindingen aan een vakjury. De eerste aflevering trok 835.000 kijkers.