Erica Terpstra heeft een kinderboek geschreven bij de nieuwe tentoonstelling over Boeddha in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Een knipoog van de Boeddha, met illustraties van Geertje Aalders, verschijnt in september.

In het boek vertelt de oud-politica over Onno en Wendy, twee Nederlandse kinderen die op zoek gaan naar het levensverhaal van Boeddha.

Terpstra noemt zichzelf "eeuwig student boeddhisme". Ze heeft de Dalai Lama, die de expositie opent, persoonlijk ontmoet. "In mijn televisie-interview met de Dalai Lama vertelde hij mij hoe belangrijk het is om kinderen niet alleen met cognitieve lessen op te voeden, maar juist met je hart: waar liefde, respect en compassie een hoofdrol in spelen. Hier gaat mijn boek over."

De tentoonstelling Het leven van Boeddha, de weg naar nu is vanaf 16 september te zien in De Nieuwe Kerk. De expositie toont "een schat aan millennia-oude objecten en hedendaagse kunst", meldt de culturele instelling. Traditiegetrouw verschijnt een kinderboek bij de wintertentoonstellingen in De Nieuwe Kerk.