De oudejaarsconference die Marc-Marie Huijbregts dit jaar gaat maken, wordt geen actuele voorstelling zoals zijn voorgangers vaak deden. "Er staat nergens wat de traditie gebiedt", zei Huijbregts dinsdag tijdens een interview op Radio 1. 

"Het wordt een voorstelling over mijn 2018. Het wordt geen show waar Kamervragen over komen."

De Brabantse komiek werkt momenteel aan de voorstelling. "Het wordt wel een combinatie met actualiteit, maar ik kan doen wat ik wil. Als ik het over Thaise voetballertjes in een grot wil hebben, kan dat, maar het hoeft niet."

Huijbregts vindt het wel makkelijk dat hij voor deze voorstelling het jaar als kapstok kan gebruiken. "Ik zou het raar vinden om dingen niet te gaan benoemen, want ik heb overal een mening over."

De Tilburger gaat in zijn oudejaarsconference ook veel improviseren, vertelde hij. "Ik vind het heel leuk om met mijn zaal te praten: hoe was jullie jaar nou? Wie bent u eigenlijk en wat komt u hier doen op Oudejaarsavond?"

Het zaallicht blijft ook deels aan, zoals meestal het geval is bij de voorstellingen van Huijbregts. "Ik vind het fijn om de mensen tegen wie ik het heb, te kunnen zien. Ik wil niet in een zwart gat praten. Dat voelt toch een beetje als masturberen."