De film- en televisiesterren die nog uitstaande facturen hebben bij The Weinstein Company krijgen alsnog hun geld. 

Lantern Entertainment, dat het failliete bedrijf van de gevallen producent Harvey Weinstein overneemt, heeft hierover een overeenkomst bereikt met de filmstudio.

De overnameprijs is verlaagd van 310 miljoen dollar (265 miljoen euro) naar 287 miljoen dollar (245 miljoen euro). Volgens Deadline zou het goed kunnen dat de korting van 23 miljoen dollar dient als achtervang voor eventuele achterstallige betalingen aan sterren.

De twee partijen zijn het ook eens geworden over de dag van de overname, die waarschijnlijk op 13 juli officieel wordt gemaakt door de rechtbank.

Schuldeisers

In de documenten rond het faillissement van The Weinstein Company was een lijst met schuldeisers opgenomen. Die opsomming zou driehonderd pagina's beslaan, maar er werden geen namen genoemd.

Uit latere rechtbankpapieren bleek dat onder anderen Robert De Niro, Meryl Streep, George Clooney, Brad Pitt, Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio, Heidi Klum, Bradley Cooper en Quentin Tarantino op deze lijst staan.

Ruzie

Even leek het erop dat de overname niet zou doorgaan. The Weinstein Company betichtte Lantern Entertainment van contractbreuk, terwijl Lantern claimde dat The Weinstein Company niet eerlijk was geweest over de bestaande schulden.

The Weinstein Company heeft in maart faillissement aangevraagd. Harvey Weinstein is afgelopen oktober ontslagen bij de studio, die hij samen met zijn broer Bob heeft opgericht. Tientallen vrouwen hebben de producent beschuldigd van seksueel misbruik.