Festival Milkshake, dat eind juli in Amsterdam plaatsvindt, krijgt dit jaar een nude area dat bezoekers alleen naakt kunnen betreden.

Dit terrein heeft een speciale eigen ingang. Mensen die er naar binnen willen, moeten bij binnenkomst al hun kleren uittrekken.

Op het terrein kunnen bezoekers onder meer deelnemen aan yoga, jeu de boules, twister, badminton, volleybal, kantklossen, punniken en bodypaint. Ook kunnen de nudisten met verrekijkers naar de geklede mensen op het terrein kijken.

De nudisten zijn overigens ook welkom om naakt over het hele terrein te wandelen, zoals bij eerdere edities ook gebeurde. Het festival werd de afgelopen twee jaar door meerdere naturistenorganisaties bezocht.

"Wij vinden het elk jaar geweldig om onze gasten positief te prikkelen en een nieuwe ervaring te geven waarin de mensen zichzelf kunnen ontwikkelen. Maar wij vinden het ook belangrijk om aandacht te geven aan een minderheidsgroep", zegt Marieke Samallo van de organisatie.

Milkshake is sinds de vijfde editie in 2016 uitgegroeid tot een tweedaags festijn. Eerder werd aangekondigd dat er dit jaar alleen vegetarisch eten wordt geserveerd.