Oprah Winfrey is volgens Bloomberg een van de 500 rijkste mensen ter wereld. 

De 64-jarige Winfrey staat op plek 494 van de Bloomberg Miljardairs Index met een vermogen van ongeveer 3,5 miljard euro (4 miljard dollar). De lijst wordt aangevoerd door Jeff Bezos, de CEO van Amazon. Hij heeft volgens Bloomberg een vermogen van zo'n 124 miljard euro (143 miljard dollar).

Winfrey is verder de eerste zwarte vrouwelijke ondernemer op de lijst. Er stonden al wel 64 vrouwen op en vijf vrouwelijke ondernemers.

De voormalige talkshowhost bouwde het grootste gedeelte van haar vermogen op met de Oprah Winfrey Show, die ze 25 jaar lang presenteerde. Verder heeft onder meer haar samenwerking met Weight Watchers haar veel geld opgeleverd. Ze verkocht onlangs een deel van haar aandelen van het bedrijf, naar eigen zeggen zodat ze haar beleggingen wat meer zou kunnen spreiden.

Vorige week werd bekend dat de presentatrice programma's gaat maken voor Apple. Ze gaat helpen bij de ontwikkeling van films, tv-shows en apps, maar blijft wel gewoon voorzitter van haar eigen televisiezender OWN (Oprah Winfrey Network).