Tim Hofman is net als vorig jaar de grote winnaar van The Best Social Awards geworden, de belangrijkste socialemediaprijzen van Nederland.

Hij won in de categorie beste personality en met zijn programma #BOOS, waarin hij Nederlanders met een probleem helpt, in de categorie beste YouTube-serie.

StukTV won voor het eerst een The Best Social Award voor beste YouTuber. Politiehond Bumper sleepte de prijs in de wacht voor het beste dier, een nieuwe categorie waar het publiek veelvuldig op heeft gestemd.

Jesse Klaver liet ministers en Kamerleden achter zich in de categorie beste politicus en Cesar Majorana van het account @waaromvloggersjanken mag zichzelf dit jaar beste Instagrammer noemen.

Andere awards

Er werden ook awards uitgereikt in de categorieën beste reactie, beste bericht van de buurman en beste nieuwspagina. De winnaars van The Best Social Awards werden bepaald door zowel de stem van het publiek als die van een vakjury.

Het publiek stemde vooral veel in de categorieën beste personality, beste YouTuber, beste dier en beste merk. In de categorie beste YouTube-serie wist #BOOS met slechts dertig stemmen verschil te winnen van Het Jachtseizoen van de jongens van StukTV.

In totaal werden tijdens de vijfde editie dertien prijzen in de publiekscategorieën uitgereikt. Woensdag werden de winnaars in de businesscategorieën al bekendgemaakt, met prijswinnaars als bol.com, HEMA en Bavaria.

Hofman won vorig jaar, net als Arjen Lubach, al drie Best Social Awards.