Acteur Tygo Gernandt is niet van plan om voor zijn rol in de nieuwe Baantjer-reeks het personage van Victor Reinier na te bootsen.

De nieuwe Baantjer-film en daaropvolgende tv-serie spelen zich af in de jonge jaren van hoofdpersonage De Cock. "Baantjer voortzetten waar ze gebleven waren, zou echt zelfmoord zijn", zei Tygo Gernandt dinsdag in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op Radio 10. 

"Dan zou Waldemar Torenstra, die De Cock speelt, met een pruik op moeten lopen en ik zou dan moeten proberen Victor Reinier in zijn rol als Vledder te imiteren. Dat moeten we niet eens willen proberen", aldus Gernandt, die in het nieuwe verhaal de rol van De Cocks partner Tonnie Montijn speelt.

"We focussen ons gelukkig op het begin van de loopbaan van De Cock bij de Amsterdamse recherche, vanaf het moment dat hij vanuit Urk naar de hoofdstad komt. Peter en Thijs Römer zijn zeer betrokken bij het schrijven en bedenken van deze versie. Dus je voelt op een of andere manier ook de ziel van Piet Römer, de oer-De Cock, terug in deze serie."

Baantjer keert na twaalf jaar afwezigheid terug bij RTL 4. De serie, die wordt voorafgegaan door een speelfilm, speelt zich af in de roerige jaren tachtig. Het personage De Cock is dan net rechercheur geworden.

De opnames starten in september.