De Nederlandse acteurs Jeroen Spitzenberger en Tobias Nierop verschijnen komend weekend in een aflevering van de CBS-serie Ransom

Spitzenberger en Nierop vertolken een gastrol in een aflevering over de ontvoering van de dochter van een Nederlandse zakenman en een machtige politica, maakten hun agentschappen zondag bekend.

Ransom, van producent Frank Spotnitz (X-Files, The Man in the High Castle), gaat over het werk van de succesvolle gijzelingsonderhandelaar Eric Beaumont, gespeeld door Luke Roberts. De verhalen zijn deels gebaseerd op de levens van twee echte onderhandelaars: Laurent Combalbert en Marwan Mery.

De serie is in meer dan honderd landen te zien. CBS zendt de aflevering waarin de twee Nederlanders meespeelden zaterdagavond lokale tijd uit. 

Spitzenberger is in Nederland vooral bekend van zijn rollen in hitfilms als Alles is Liefde en De tweeling. Momenteel staat hij in het theater met het stuk Terror. Tobias Nierop was onder meer te zien in de film Chez Nous en de serie Project Orpheus.