Het bedrijf achter Sesamstraat, Sesame Workshop, heeft een kort geding verloren over de marketing van filmkomedie The Happytime Murders. De studio achter die Muppet-film mag de aankondiging 'No Sesame. All Street.' blijven gebruiken in de promotie.

Volgens de rechter heeft Sesame Workshop niet aangetoond dat bioscoopgangers in de war raakten of dat sponsors of ouders klagen over de aankondiging.

De filmkomedie The Happytime Murders, met onder meer Melissa McCarthy en Elizabeth Banks in de gelederen, wordt geregisseerd door Brian Henson, de zoon van The Muppets-bedenker Jim Henson. In een trailer die onlangs verscheen zijn Muppet-achtige poppen te zien, die onder meer vloeken, moorden en seks hebben.

De film draait om een cast van poppen van een kindertelevisieprogramma uit de jaren tachtig, dat flink doet denken aan Sesamstraat. De leden van de cast worden één voor één vermoord, waarna een detective een onderzoek start. De makers van Sesamstraat waren er niet blij mee dat zij in de marketing van de film worden geassocieerd met het project en klaagden The Happytime Murders' filmstudio STX aan.

Net als toen het nieuws van het kort geding bekend werd, reageerde STX ook na het oordeel van een rechter in New York weer middels advocaat 'Fred', die op bijgaande foto een Muppet blijkt.

"We zijn dol op Sesame Street en zijn uiteraard erg blij met het oordeel dat onderstreepte dat het altijd de intentie is geweest van STX om het erfgoed van eerdere creaties van The Jim Henson Company te eren en tegelijkertijd een duidelijke scheiding te maken tussen Muppets, Sesame Street-figuren en de nieuwe wereld die Brian Henson en zijn team hebben gecreëerd", aldus STX.

Trailer The Happytime Murders
Trailer The Happytime Murders