Op aandringen van Studio 100 is het filmpje van Greenpeace met een rokende Maya de Bij offline gehaald. In het filmpje werden zogenaamd sigaretten van Maya de Bij gepromoot.

De heisa ontstond vorige week nadat Greenpeace een campagne had gelanceerd om Studio 100 aan te zetten te stoppen met het maken van ongezonde vleeswaren voor kinderen.

De milieuorganisatie wil dat Studio 100 de worstjes vervangt door gezonde vegetarische alternatieven of door vlees dat afkomstig is uit lokale en ecologische landbouw.

De campagne schoot in het verkeerde keelgat van Studio 100-baas Hans Bourlon. Hij eiste excuses van Greenpeace. "Wij doen al inspanningen om gezonde voeding te promoten en plannen het assortiment uit te breiden naar onder meer vegetarische producten", reageerde Bourlon.

Actie

Bourlon bevestigt maandagavond aan persbureau Belga dat Studio 100 stappen ondernomen heeft en aan onder meer Vimeo en YouTube gevraagd heeft om de beelden offline te halen. "Wij hebben maximale inspanningen geleverd", zegt Bourlon. "We moesten wel actie ondernemen want het ging om gestolen beelden. Deze campagne was schaamteloos."

"We gaan deze campagne niet stopzetten", reageert Greenpeace. "Het onderwerp is op de agenda gezet en de discussie over ongezonde etenswaren woedt volop. Het filmpje heeft dus gewerkt."