Ruim 1,5 miljoen mensen keken zaterdagavond naar de finale van de Champions League, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het duel tussen Real Madrid en Liverpool was daarmee de minst bekeken eindstrijd van het prestigieuze toernooi van de afgelopen tien jaar.

De wedstrijd op Veronica, waarin Real Madrid met 3-1 won van Liverpool, is wel het best bekeken programma van de dag.

"Het was hier zaterdagavond heel mooi weer. Veel mensen zaten op terrasjes", geeft een woordvoerder van de stichting als mogelijke verklaring.

Ter vergelijking: in 2011 trok de finale tussen Barcelona en Manchester United nog 3,4 miljoen tv-kijkers. Sinds 2016 is het aantal belangstellenden voor de eindstrijd op een open zender steeds onder de 1,8 miljoen uitgekomen.

Nabeschouwing

Een krappe 800.000 kijkers bleven kijken naar de nabeschouwing van de wedstrijd, die daarmee op de vierde plek van de kijkcijferlijst eindigde.

Het NOS Journaal van 20.00 uur staat met ruim 1,3 miljoen kijkers op de tweede plek, gevolgd door consumentenprogramma Kassa (877.000 kijkers).

Naar de tweede aflevering van de show van cabaretière Sanne Wallis de Vries keken 351.000 mensen. Het BNNVARA-programma eindigt daarmee op de dertiende plek. Vorige week stemden nog 816.000 kijkers af op NPO1 voor de eerste aflevering van Sanne Wallis de Show.

Enorme blunder Karius brengt Real Madrid op 1-0
33
Enorme blunder Karius brengt Real Madrid op 1-0