Ballon, een verhaal uit het boek Ga niet naar Zee van Tommy Wieringa, wordt verfilmd. 

Productiehuis BIND maakt een korte film die gebaseerd is op Ballon. Het is voor het eerst dat een verhaal van Wieringa wordt verfilmd.

De film gaat over een eenzame, kinderloze man die een ballon met een kaartje eraan vindt. Hij grijpt de kans om de onbekende kleuter van wie de ballon afkomstig is zijn moeizaam vergaarde levenslessen over te dragen. De hoofdrollen in de verfilming worden gespeeld door Johan Leysen en Julia Akkermans.

De film wordt in het kader van het NTR-project Kort! gedraaid door regisseur Sander Burger. De opnames vinden plaats in de Beemster en op een school in Amsterdam-Noord. De première van de film is in de Stadsschouwburg in Utrecht op het aankomende Nederlands Film Festival.

Joe Speedboot

Eerder werd er een verfilming van het boek Joe Speedboot van Wieringa ontwikkeld, maar dit leidde tot een conflict tussen Wieringa en uitgeverij De Bezige Bij aan de ene kant en producent IJswater Films aan de andere kant.

De twee partijen troffen elkaar voor de rechter, die tot twee keer toe besloot dat de film niet gemaakt mocht worden. Bron van het conflict was onenigheid over het scenario.