De beslissing van Spotify, om de muziek van R. Kelly niet langer op hun streamingdienst te promoten kan op weinig begrip rekenen bij 50 Cent.

De rapper vindt 'het een verkeerde zet van Spotify, omdat hij nooit rechterlijk veroordeeld is'. Dit liet hij weten via een post op Instagram en Twitter, die werd overgenomen door R. Kelly. "Bedankt voor je steun, man!"

Eerder liet R. Kelly zelf via een statement weten het niet eens te zijn met het besluit van Spotify. "Hoewel Spotify het recht heeft zelf te kiezen welke muziek ze promoten, is deze actie gebaseerd op valse en onbewezen aanklachten. Ze buigen voor sociale media en spelen op safe door hieraan toe te geven, terwijl dat niets met hun klanten te maken heeft."

Spotify wil de muziek van R. Kelly niet langer promoten nu meerdere vrouwen hem beschuldigen van seksueel misbruik. De 51-jarige zanger is door de jaren heen veelvuldig beticht van seksueel ontoelaatbaar gedrag met jonge meisjes.

Vorig jaar werd R. Kelly er door verscheidene mensen van beschuldigd jonge vrouwen vast te houden in een eigen sekte. Kelly ontkende tot nu toe alle aantijgingen aan zijn adres.