De speciale uitzending over het vijfjarig regeringsjubileum van koning Willem-Alexander heeft zondag bijna 1,5 miljoen kijkers getrokken. Daarmee was het na Studio Sport en het NOS Journaal het best bekeken programma van de avond.

Vijf jaar koning Willem-Alexander was een speciaal programma waarin werd teruggekeken op de inhuldiging van de koning en de abdicatie van zijn moeder, prinses Beatrix.

De NOS volgde de ceremonie toen achttien uur lang tijdens een speciale live-uitzending. Onder anderen Dionne Stax, Kysia Hekster en Astrid Kersseboom blikten terug op deze dag.

Willem-Alexander trok meer kijkers dan Sing it van Nick en Simon, die tegelijkertijd op SBS te zien was. Dit programma trok 730.000 kijkers.

The Wall, het nieuwe programma van Winston Gerschtanowitz deed het beter dan een week eerder; toen keken er 890.000 mensen, deze week waren dat er 1,06 miljoen.

Zo worden kijk- en luistercijfers berekend
90
Zo worden kijk- en luistercijfers berekend

Maandag 30 april tussen 12.45 en 13.45 uur kan je via NUjij live al jouw vragen over vijf jaar Willem-Alexander als koning stellen aan historicus en auteur Han van Bree. Stuur hier nu alvast je vragen in.