24 jaar na de moord op O.J. Simpsons ex-vrouw Nicole Brown Simpson en haar toenmalige vriend Ron Goldman komt de Amerikaanse tv-zender Fox met een twee uur durende special, waarin tapes worden vrijgegeven van een interview dat de voormalig American football-ster in 2006 gaf.

Hierin geeft Simpson expliciete details over de avond waarop zijn ex-vrouw en Goldman vermoord werden.

Hoewel Simpson na een lang en publiekelijk proces werd vrijgesproken van de moord op zowel zijn ex-vrouw als haar vriend, werd hij in een civiele zaak (aangespannen door familieleden van de slachtoffers) alsnog schuldig gevonden en moest hij een bedrag van bijna 28 miljoen dollar betalen. In 2007 bracht Simpson een boek uit, waarin hij beschreef hoe hij de moorden gepleegd zou hebben, als hij ze daadwerkelijk gepleegd had.

Fox zegt dat de betreffende interviewtapes "na lang zoeken ineens weer terecht zijn" en wijdt daarom een special aan de eens zo geliefde American Football-ster. Volgens bronnen zijn zowel de familie Goldman als Brown Simpson akkoord gegaan met het uitzenden van de opnames. Gedurende het programma komen er ook oproepen in beeld om melding te maken van huiselijk geweld, iets waar Simpson zich volgens zijn ex-vrouw Nicole meerdere malen schuldig aan heeft gemaakt.

Simpson werd op 3 oktober 2008 schuldig bevonden aan ontvoering, vuurwapengebruik en mishandeling. Hij werd op 5 december in 2008 veroordeeld tot in totaal 33 jaar cel en op 20 juli 2017 werd Simpson wegens goed gedrag vrij gelaten.

De special O.J. Simpson: The Lost Confession? wordt uitgezonden op Fox op zondag 11 maart. 

Het verhaal achter de zaak O.J. Simpson in het kort
149
Het verhaal achter de zaak O.J. Simpson in het kort