Marilyn Manson heeft zijn fans teleurgesteld door een concert halverwege af te breken. De rockartiest trad donderdag op in New York, waar hij een zenuwinzinking op het podium zou hebben gehad. 

 

Het concert kwam vier maanden nadat hij zijn tournee Heaven Upside Down moest onderbreken om te herstellen van een ongeluk waarbij een decorstuk op hem was gevallen. Manson hervatte de tournee in Huntington bij New York, waar concertbezoekers getuige waren van de zenuwinzinking. Manson verliet het podium al na vijf nummers.

De artiest sprak onsamenhangend, gooide met zijn microfoon en beende het podium af. "Het was het vreemdste, meest trieste en slechtste concert dat ik ooit heb meegemaakt", schrijft een van de bezoekers op Instagram.

"De nummers waren langdradige versies, waarbij Manson vooral doorging over ons 'gebrek aan liefde' en andere bizarre verwijten. Na een uur en een kwartier van dit soort momenten, gooide hij zijn microfoon op de grond en verliet hij het podium", aldus dezelfde bezoeker.

Volgens E! News heeft de artiest nog geen verklaring gegeven voor zijn gedrag. Manson wordt zaterdagavond verwacht in New Jersey.