De hitmusical Soldaat van Oranje is verlengd tot en met september 2018. Dit betekent dat de voorstelling dit najaar bijna acht jaar te zien is. Er is nog nooit een theaterproductie in Nederland geweest die deze looptijd heeft gehaald.

De cast is deze week deels vervangen. Theo Martijn Wever en Alex van Bergen delen de rol van Erik Hazelhoff Roelfzema. Debbie Korper en Wivineke van Groningen zijn teruggekeerd bij de productie en delen de rol van Koningin Wilhelmina. Andere acteurs, zoals Marcel Harteveld en Flen Huisman, blijven de komende maanden in de voorstelling spelen.

Soldaat van Oranje vertelt het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema, die in de Tweede Wereldoorlog deelnam aan het Leidse studentenverzet. Het stuk is gebaseerd op zijn oorlogsmemoires. De voorstelling beleefde eind oktober 2010 zijn première; de try-outs waren te zien vanaf 10 oktober.

De musical werd tot nu toe 2.338 keer gespeeld in de TheaterHangaar in Katwijk. Meer dan 2,5 miljoen mensen zagen het stuk al. De kaartverkoop voor de nieuwe speelperiode is maandag van start gegaan.