Volgers van het Britse koninklijk huis worden dit jaar op minstens twee koninklijke huwelijken getrakteerd. Na prins Harry en Meghan Markle in mei is het in de herfst de beurt aan prinses Eugenie Windsor en haar vriend Jack Brooksbank.

Windsor (27) en Brooksbank (31), manager van een club in Londen, leerden elkaar in 2010 kennen in het Zwitserse skioord Verbier.

Eind 2016 deden al even geruchten de ronde over een ophanden zijnde verloving, maar die bleef uit. Afgelopen maand was het wel zover tijdens een vakantie in Nicaragua.

Troonopvolging

De prinses, de jongste dochter van prins Andrew, is momenteel achtste in lijn van troonopvolging en hoefde daarom koningin Elizabeth niet om toestemming te vragen voor haar huwelijk met Brooksbank.

Dat geldt alleen voor de bovenste zes op de lijst. Windsor vervult ook geen taken namens het Britse koningshuis. Buckingham Palace maakt later meer details bekend over de trouwerij, die plaatsheeft in St. George's Chapel in Windsor.

De prinses en Brooksbank gaan vermoedelijk wonen in een van de woningen op Kensington Palace, waar ze buren worden van prins William en zijn vrouw Kate en Harry en Meghan.