Wilfred Genee krijgt titel Dom Bontje 2017

Presentator Wilfred Genee is verkozen tot Dom Bontje 2017. Dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren organiseert deze jaarlijkse verkiezing die het bontgebruik van bekend Nederland aan de kaak stelt.

Nicole van Gemert, directeur Bont voor Dieren: "Dit jaar heeft Wilfred de verkiezing nipt gewonnen. Uiteindelijk vond het publiek hem het domste bontje door de bontkraag van vossenbont die hij regelmatig heeft gedragen. Dat hij de winnaar is verbaast mij niet. Als populaire presentator heeft hij voor veel mensen een voorbeeldfunctie."

Genee heeft zijn "onderscheiding" te danken aan een uitzending van een wedstrijd in de Europa League waarin hij een jas draagt met een kraag van vossenbont. De presentator kreeg de oorkonde uitgereikt in een uitzending van SBS Shownieuws door Nicole van Gemert van Bont voor Dieren.

Dom

Genee zei in een reactie dat hij de jas van een sponsor had gekregen en zich er niet van bewust was dat het echt bont was. Hij noemde het dom van zichzelf en deed een oproep aan iedereen om geen bont te dragen.

Genee verwacht dat hij er door zijn Voetbal Inside-collega Johan Derksen ook nog wel op aangesproken zal worden. Deze liet zich al eerder negatief uit over de bontkwestie.

Naast Genee waren ook Ronnie Flex, prinses Beatrix en stylist Bastiaan van Schaik genomineerd voor de "prijs".

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUshop

Tip de redactie