Pepijn Gunneweg, die in 2015 na zestien jaar de theatergroep Ashton Brothers verliet, vond het destijds lastig te vertellen aan zijn groepsleden dat hij had besloten met dit werk te stoppen.

Nadat de 41-jarige presentator en komiek tijdens een repetitie van de Ashton Brothers een val maakte en hierbij een hersenschudding opliep, stelde hij zichzelf de vraag of hij wel met dit werk wilde doorgaan.

"Die val was een realitycheck, daarna begon ik echt na te denken", vertelt hij aan AD Magazine. "We zouden de voorstelling driehonderd keer spelen en bij de eerste keer wist ik: dit wordt heel zwaar."

Om hulp te zoeken bij het maken van de beslissing, stapte Gunneweg naar een coach. Later, tijdens een show in Bergen op Zoom, vertelde hij het nieuws aan zijn drie Ashton Brother-collega's (Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde Oudejans). 

"Dat was een heel kort gesprek, iedereen liep meteen weg. Het was verschrikkelijk, vooral omdat we die voorstelling nog moesten spelen.''  

Lul

De presentator vertelt dat hij zich daardoor "een lul" voelde. "Ik vond het ook slap van mezelf. Hoe kon ik dit nou voelen, dit moest ik toch kunnen volhouden? Die andere mannen kunnen zo leven, voor hen is dit genoeg, zij zijn hier gelukkig mee. En ik niet! Dat voelde als falen. Nu alles achter de rug is en blijkt dat de Ashton Brothers ook zonder mij succesvol zijn, voelt het natuurlijk als een opluchting."

Toch keert Gunneweg weer terug naar het theater, ditmaal met een eigen solovoorstelling. ''In het programma dat ik nu maak, wil ik een magische wereld vol wonderen creëren, op basis van een oude liefde van me: goochelen."

Gunneweg heeft nu meer tijd voor een theatervoorstelling, omdat het populaire kinderprogramma BZT Show is gestopt. Hij presenteerde de show, waarin wensen van kinderen werden vervuld, elf jaar lang met Jetske van den Elsen.