Acteur Rick Engelkes is binnenkort in een nieuwe Nederlandse film te zien als 'dokter Simon', het personage waarmee hij bekend werd in Goede Tijden, Slechte Tijden

De acteur en producent speelt een bijrol als gynaecoloog in de komedie Huisvrouwen bestaan niet, over drie vrouwen  - twee zussen en hun moeder - die gedwongen worden hun onderlinge verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en het huishouden dat ze voeren. Dokter Simon is de gynaecoloog waar Gijsje (Eva van de Wijdeven) en Jasper (Kay Greidanus) op consult gaan.

Dokter Simon was een van de populairste personages uit de geschiedenis van GTST. Engelkes vertolkte de rol tussen 1990 en 1994. Simon Dekker keerde in 2003 een aantal maanden terug bij de serie, maar werd uiteindelijk doodgeschoten op het moment dat hij zijn jawoord wilde geven.

Gimmick

De 58-jarige Engelkes is de afgelopen jaren vooral actief als theaterproducent. Huisvrouwen bestaan niet is zijn eerste speelfilm. "Een lang gekoesterde droom gaat hiermee in vervulling", stelt Engelkes. "En er zit toevallig een arts in, dus die gimmick konden we niet laten liggen; alles is tenslotte ooit begonnen bij GTST."

Andere hoofdrollen worden gespeeld door Loes Luca, Jelka van Houten, Jim Bakkum en Leo Alkemade. Het scenario is van cabaretier Richard Kemper. Huisvrouwen bestaan niet draait vanaf 21 december in de bioscopen.