Hans wint finale Heel Holland Bakt

Hans is de winnaar van Heel Holland Bakt dit jaar. Hij mag zich nu de beste thuisbakker van Nederland noemen. In de finale van dit vijfde seizoen streden Hans (22), Marjolein (27) en Gwenn (30) tegen elkaar.

In de finale moesten de bakkers wederom drie dingen bakken. De technische proef bleek de lastigste, want de drie finalisten hadden nog nooit van een kardinaal schnitt gehoord. Uiteindelijk was de schnitt van winnaar Hans het beste volgens de jury. De finale werd afgesloten met het bakken van een bruidstaart. 

De winnaar probeerde veel van zijn baksels uit op zijn oma, bij wie hij woont. In de laatste aflevering was ze ook te zien. Hans viel dit seizoen op door de precisie waarmee hij zijn taarten en andere baksels maakte.

Het programma van Omroep MAX is erg populair. Vorige week zondag passeerde de bakshow voor het eerst de grens van drie miljoen kijkers. Volgens Stichting KijkOnderzoek (SKO) zagen 3.036.000 tv-kijkers hoe deelneemster Ine afviel in de laatste ronde voor de finale. Inclusief uitgesteld kijken steeg dit kijkcijfer afgelopen week naar ruim 3,4 miljoen kijkers.

Vorig jaar trok de finale van het vierde seizoen 2,8 miljoen mensen, evenveel als de finale van het derde seizoen.

Het programma dankt de populariteit mede aan juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven. Ook de presentatie door André van Duin doet het goed bij de kijkers. Hij verving dit seizoen opnieuw Martine Bijl. Zij werd in september 2015 getroffen door een hersenbloeding.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUshop

Tip de redactie