Donderdag 11 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

'Bill O'Reilly schikte voor 32 miljoen dollar na seksuele intimidatie'

Voormalig Fox News-presentator Bill O'Reilly heeft in februari een schikking getroffen van 32 miljoen dollar met een vrouwelijke werknemer van het bedrijf die hem had beschuldigd van seksuele intimidatie.
Door NU.nl/Reuters

Dat meldt The New York Times zaterdag. Volgens de krant, die zich baseert op twee bronnen die van de zaak wisten, was Fox op de hoogte van de schikking, maar bood het bedrijf O'Reilly desondanks een maand later een nieuw contract aan.

De schikking zou zeker de zesde zijn die O'Reilly had getroffen in de misbruikzaken.

Beschuldigingen

De presentator raakte begin dit jaar in opspraak door een verhaal waaruit bleek dat meerdere vrouwen hem hebben beschuldigd van seksuele misdragingen en intimidatie. Hij werd daarop ontslagen bij Fox, en ontving daarbij zo'n 25 miljoen dollar (zo'n 23 miljoen euro), een bedrag dat gelijk stond aan zijn jaarsalaris. 

O'Reilly werkte 22 jaar bij Fox News en presenteerde onder meer The O'Reilly Factor, één van de best bekeken nieuwsprogramma's in de Verenigde Staten.

Roger Ailes, de voormalige directeur van het netwerk, verliet Fox News onder vergelijkbare omstandigheden. Hij kreeg 40 miljoen dollar (zo'n 37 miljoen euro) mee.


Lees meer over:

fox newsBill O'Reilly

Aanbevolen artikelen