Het personage Alberto Vermicelli, de kapper uit Samson en Gert, is volgens acteur Koen Crucke homoseksueel. Hij heeft het personage 28 jaar vertolkt. 

"Ik denk dat hij de laatste tijd toch wel uit de kast is gekomen”, stelde Crucke zaterdagmiddag in het radioprogramma Spijkers met Koppen.

Eerder zei de acteur in interviews nog dat het flamboyante personage niet homoseksueel was. In de serie Samson en Gert werd eerder ook expliciet gemeld dat Vermicelli verliefd was op Claudine, een meisje uit zijn operagezelschap.

Acteur Crucke werd begin jaren negentig gevraagd voor de rol, nadat bedenker Gert Verhulst hem had gezien als kapper in de film Koko Flanel van Urbanus. Crucke speelde sindsdien mee in 524 afleveringen van het Belgische programma.

Echt beroep

De acteur was overigens te gast in het programma omdat hij een boek heeft geschreven over zijn eigen ervaringen als kapper. Als tiener werkte hij enkele jaren in een kapsalon. "Mijn moeder vond dat ik een echt beroep moest leren; met zingen en acteren ging ik geen geld verdienen", aldus Crucke. "Mijn doop-peter was kapper, zo kwam ik op het idee."

Het boek Verhalen uit de kapsalon ligt volgende week in de winkels.