George Clooney, die begin juni vader werd van de tweeling Alexander en Ella, heeft voor het eerst sinds de geboorte gesproken over zijn nieuwe gezinssituatie.

"Plotseling ben je verantwoordelijk voor andere mensen, iets dat angstaanjagend is", vertelt Clooney aan The Associated Press.

De acteur en filmmaker prijst ook zijn vrouw Amal, de moeder van de tweeling. "Ze lijkt wel een Olympisch atleet. Ze doet het zo geweldig."

Clooney spendeert momenteel veel tijd aan het vaderschap. "Momenteel is het vooral mijn taak om luiers te verschonen en een beetje rond te wandelen met de tweeling." Dat is niet het leven dat hij eerder voor zichzelf in gedachten had, vertelt hij. "Ik had echt niet gedacht dat ik op 56-jarige leeftijd de vader van een tweeling zou zijn. Maak geen plannen. Je moet altijd van het moment genieten."

De acteur laat ook weten dat hij het acteren op een lager pitje heeft gezet. "Ik acteer bijna niet meer, om meerdere redenen, maar vooral omdat ik er weinig zin meer in heb en geen scripts heb gelezen die goed genoeg zijn." Clooney werkte de afgelopen tijd aan de zwarte komedie Suburbicon, die hij regisseerde en waarvoor hij ook meeschreef aan het scenario.

Matt Damon neemt wraak op crimineel in trailer Suburbicon
147
Matt Damon neemt wraak op crimineel in trailer Suburbicon