De eerste aflevering van het vijfde seizoen van Penoza heeft zondagavond ruim een miljoen kijkers getrokken. De seizoensopener was daarmee beter bekeken dan de laatste aflevering van reeks vier, die onder de miljoen kijkers bleef. 

Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

Het vierde seizoen van de serie was tot nu toe de best bekeken reeks ooit. De recensies van de vijfde en tevens laatste reeks zijn goed.

Penoza gaat over de huisvrouw Carmen van Walraven (gespeeld door Monic Hendrickx) die na het overlijden van haar man (Thomas Acda) gedwongen zijn rol overneemt in het criminele circuit. Het Journaal was zondagavond met 2,2 miljoen kijkers het best bekeken programma. 

Claudia de Breij

De aflevering van Zomergasten met Claudia de Breij trok 562.000 kijkers.

De best bekeken uitzending van dit seizoen was die met Eberhard van der Laan. Samen met uitgesteld kijken tot zes dagen na uitzending kwamen de kijkcijfers uit op 1.106.000 kijkers. Velen zagen dit tweegesprek als een van de laatste interviews met de Amsterdamse burgemeester, die ernstig ziek is.

In de geschiedenis van Zomergasten trokken alleen de afleveringen met Youp van 't Hek (2001, 1,3 miljoen), Mies Bouwman (2002, 1,1 miljoen) en Paul de Leeuw (2003, 1 miljoen) meer dan een miljoen kijkers. Uitgesteld kijken werd toen nog niet gemeten.

De scores van de andere afleveringen dit seizoen: wetenschapper/columnist Rosanne Hertzberger (549.000 inclusief uitgesteld kijken); primatoloog Frans de Waal (537.000); psychiater Glenn Helberg (297.000), acteur/zanger Wim Opbrouck (280.000).

Het was ook het eerste seizoen van presentator Janine Abbring. Zij kreeg over het algemeen veel lof voor haar debuut.