Jared Leto heeft tijdens de MTV Video Music Awards een eerbetoon gebracht aan de overleden zangers Chester Bennington en Chris Cornell. De 45-jarige zanger en acteur vertelde onder meer over zijn vriendschap met de overleden zangers.

Chris Cornell van de band Soundgarden stief op 18 mei. Linkin Park-zanger Chester Bennington, die zeer goed bevriend was met Cornell, overleed op 20 juli. Beide zangers pleegden zelfmoord.

"Chester was mijn vriend en ik heb veel van hem geleerd. Met name over hard werken en het najagen van je dromen, en hoe je ondertussen toch een goed en zorgzaam persoon kunt zijn", aldus Leto. "Als ik aan Chester denk zie ik zijn gezicht, waar altijd een glimlach op te vinden was. Ik denk aan zijn vrouw, zijn band en zijn stem: zo krachtig en fijngevoelig tegelijk. Die stem leeft voor altijd."

Leto vroeg het publiek te gaan staan en riep de kijker vervolgens op om hulp te zoeken bij het ervaren van depressieve gevoelens of zelfmoordneigingen. MTV zond vervolgens een fragment uit van het optreden van Linkin Park met Bennington tijdens de VMA's in 2013.

Jared Leto eert Chester Bennington en Chris Cornell in emotionele toespraak tijdens MTV VMA's
143
Jared Leto eert Chester Bennington en Chris Cornell in emotionele toespraak tijdens MTV VMA's