Wietze de Jager keert niet terug bij Qmusic. De radio-dj, die sinds mei niet meer te horen is op de zender, heeft Qmusic laten weten te vertrekken.

"We leggen ons neer bij de keuze van Wietze om Qmusic te verlaten", laat een woordvoerder van de radiozender weten. "We kijken nu vooral met trots terug op vijf mooie jaren waarin we gegroeid zijn naar de tweede zender van Nederland." De zender laat weten dat ze "er alles aan hebben willen doen om Mattie & Wietze als duo op Qmusic te behouden".

Het succesvolle radioduo viel in mei uiteen, vlak nadat het vijfjarig jubileum van hun ochtendshow groots was gevierd. Terwijl Mattie en Wietze spraken over een overstap naar een van de zenders van Talpa Radio, besloot Mattie zijn contract met Qmusic te verlengen. Hij hoopte dat ook Wietze zou blijven, maar hij meldde zich ziek en zit sinds begin mei thuis.

Wat Wietze gaat doen, is nog niet bekend. Mattie blijft de ochtendshow maken, maar gaat dat niet alleen doen. "Wij werken ondertussen door aan een totaal nieuwe ochtendshow die veel verdergaat dan Mattie alleen", laat Qmusic weten. De vernieuwde ochtendshow is vanaf 4 september te horen.