Televisieprogramma De Wereld Draait Door zal voortaan minder lang duren. Aankomend seizoen stopt het programma begin april in plaats van halverwege mei en start het in 2018 later dan september.

Verder zal het DWDD-seizoen in de toekomst zes maanden duren, vertelt presentator Matthijs van Nieuwkerk in de Volkskrant donderdag.

Van Nieuwkerk zegt deze verandering al jaren te willen. "In de eerste plaats om het programma glanzend en sterk te houden, maar ook voor mijzelf. Ik wil meer tijd hebben om af en toe andere programma's te maken, presenteren of bedenken."

"DWDD is voor mij het beste programma denkbaar, en ik ga er hopelijk nog lang mee door, maar het is ook een mateloze slokop. Iets meer ruimte na twaalf jaar; ik denk dat het programma en ik daar beter van worden."

Topsport

Robert Kievit, mediadirecteur van BNN-VARA, begrijpt dat Van Nieuwkerk meer ruimte wil. Tegenover het ANP zegt hij: "Het dagelijks presenteren van De Wereld Draait Door is topsport en dat is intensief."

"Dat hij nu een minder lang seizoen gaat maken betekent gelukkig ook dat we ons de komende jaren verzekerd weten van zijn inzet voor DWDD. Ik ben blij dat hij daarnaast van plan is de ruimte en tijd te nemen om met en voor BNN-VARA nieuwe programmaconcepten te ontwikkelen en zo mogelijk te presenteren."

Volgens Van Nieuwkerk zal hij nu ook minder gaan verdienen door het verkorten van het DWDD-seizoen. Wat er voor De Wereld Draait Door in de plaats komt, weet hij naar eigen zeggen nog niet.