Het nieuwe seizoen van American Idol begint over zes weken, maar volgens website TMZ heeft de show naast zangeres Katy Perry nog geen andere juryleden. 

De populaire talentenjacht keert na een pauze van twee jaar terug en gaat zijn zestiende seizoen in. De show zal worden uitgezonden op de Amerikaanse zender ABC. Jurylid Katy Perry krijgt naar verluidt een gage van liefst 25 miljoen dollar (21 miljoen euro) voor haar deelname.

Lionel Richie

Makers van de show wilden naast Perry ook Lionel Richie strikken voor een plaats in de jury, maar de zanger vroeg een vergoeding van zo'n negen miljoen euro. Het dubbele van wat de producenten bereid waren te betalen. De 64-jarige muziekproducent Nile Rodgers, die met Diana Ross en David Bowie samenwerkte, zou nu zijn benaderd voor een plek in de jury.

De eerste selectieronde van nieuwe zangtalenten voor het nieuwe seizoen begint donderdag in Orlando, maar deelnemers zullen pas in september op camera optreden voor de jury. ABC laat weten ervan overtuigd te zijn dat ze naast Perry nog twee of drie juryleden voor de show zullen vinden.