Radio-dj Frank van der Lende moet stoppen met zijn middagshow op NPO 3FM. Dat vertelde de dj dinsdagmiddag tijdens zijn show op de zender.

Hij laat weten dat het niet zijn eigen beslissing is en zelf graag door wilde met zijn programma Frank. "Maar er is anders besloten."

"De afgelopen twee jaar waren fantastisch. Ik was het liefst nog honderd jaar doorgegaan", vertelt de 28-jarige Van der Lende. 

Hij zal tot september de show blijven presenteren en krijgt daarna een programma in het weekend. Hij zal daarin vooral festivals bezoeken en live-muziek behandelen, vertelt hij in zijn aankondiging.

Een woordvoerder van de zender laat desgevraagd aan NU.nl weten dat binnenkort de nieuwe programmering van NPO 3FM bekend wordt gemaakt. Dan zal duidelijk worden naar welk tijdslot Van der Lende verhuist en wie zijn plek in de late middag zal overnemen. 

Coen en Sander

De dj presenteert Frank van maandag tot en met donderdag van 16.00 tot 18.00 uur in de middag. Het programma werd in juni 2015 de opvolger van de Coen en Sander show.

Van der Lende betrad, samen met collega Domien Verschuuren, in december 2016 het Glazen Huis in Breda. Het was de eerste keer dat hij het goede doelen-project van de radiozender presenteerde.