Ondanks het vervroegd uitlekken van de vierde aflevering van Game of Thrones heeft de serie een kijkcijferrecord gebroken. 10,2 miljoen Amerikaanse kijkers zagen afgelopen zondag de uitzending via betaalzender HBO.

Dat meldt VarietyDe aflevering van zondag trok nipt meer kijkers dan de eerste aflevering van het zevende seizoen (10,1 miljoen). Opvallend gezien het feit dat The Spoils of War, zoals de vierde aflevering heet, vrijdag al was uitgelekt

De gelekte aflevering was niet het werk van de hackers die eerder een groot aatal bestanden van zender HBO hadden gestolen. Een woordvoerder van Star India, een distributiepartner van de betaalzender heeft bevestigd dat zij achter het lek zaten. 

Hack 

Vorige week werd bekend dat hackers duizenden interne bedrijfsdocumenten van HBO hebben gestolen. The Guardian weet te melden dat de hackers inmiddels persoonlijke informatie van Game of Thrones- acteurs, zoals telefoonnummers, hebben vrijgegeven. Ook zouden er e-mailadressen en complete scripts zijn uitgelekt. 

Volgens de krant eisen de hackers in een videobrief aan HBO betuursvoorzitter Richard Pleper miljoenen dollars aan losgeld. Als dit bedrag niet in drie dagen betaald wordt, zullen hele seizoenen online worden gezet, aldus de krant.