Anita Witzier kreeg het advies om zich meer te manifesteren op sociale media, maar de presentatrice zegt hier geen tijd voor te hebben.

In een interview met De Telegraaf geeft de 55-jarige Witzier aan dat ze apps als Facebook en Instagram erg "tijdrovend" vindt.

"Daarbij komt dat ik zelf helemaal niet geïnteresseerd ben in levens van mensen die ik niet ken. Al dat gedoe van 'lovemylife!' en 'ik heb roze koeken gegeten'. Boeien! Dus ik begrijp niet dat mensen dat van mij willen weten. Ik heb er ook geen tijd voor."

De presentatrice vindt het wel "mutserig" van zichzelf dat ze niet post op sociale media. "Vroeger vond ik het stoer dat ik niet aan sociale media deed. (…) Maar de schaarse vrije uren die ik heb, breng ik liever met de krant of een boek op mijn terras door."

Onaardig

Witzier besteedt hiernaast ook veel tijd aan haar werk: momenteel presenteert ze voor KRO-NCRV het programma Anita wordt opgenomen, waarin ze meedraait in een ziekenhuis of kliniek. Hiervoor wordt ze geprezen om haar "gepaste afstand" die zij neemt ten opzichte van de patiënten die zij ontmoet.

"In de programma's zijn persoonlijke vragen gelegitimeerd.(…) Maar ik blijf het best lastig vinden. Het heeft eigenlijk iets onbeleefds om mensen het hemd van het lijf te vragen. Meehuilen zit niet in mijn natuur. Ik ben van mezelf kort, zakelijk, broodje kaas. Daardoor kan ik bot en onaardig overkomen."

"Dat besefte ik vroeger helemaal niet. Toen ik er de eerste keer mee werd geconfronteerd, dacht ik: maar ik bén toch helemaal niet onaardig, kil, koud en afstandelijk?"  

De presentatrice probeert zich nu bewuster te zijn van haar gedrag. "Mijn zinnen wat langer te maken. Niet alleen maar tak-tak-tak. In het team te denken: wat heeft iemand nu nodig van mij? Maar ik ben gewoon niet van de luchtige chitchat. Daarom heb ik ook zo’n moeite met feestjes."