De indrukwekkende foto van de vader van Ajacied Abdelhak Nouri, die vrijdag werd gemaakt tijdens de samenkomst in de Amsterdamse wijk Geuzenveld, zal na de zomer in het Amsterdam Museum te zien zijn.

Dat schrijft Het Parool.

Tijdens de bijeenkomst, waar duizenden mensen kwamen om hun steun te betuigen aan de familieleden van de ernstig zieke voetballer 'Appie' Nouri, maakte fotograaf Stanley Gontha een foto van de vader van Nouri, die vanuit het dakraam van een witte auto de aanwezige menigte bedankt. 

De foto werd massaal gedeeld op sociale media en ontving veel emotionele reacties. Het Amsterdam Museum heeft nu besloten de foto aan te schaffen en toe te voegen aan de vaste collectie.

Voor de fotograaf levert dat een dubbel gevoel op. "Als fotograaf zag ik de mooie beelden, maar als mens was ik erg verdrietig", aldus Gontha tegen de krant.

Volgens de fotograaf koos het museum voor de foto omdat het beeld een stukje Amsterdamse geschiedenis laat zien. "Ik ken Nouri persoonlijk via mijn werk, maar dit gaat elke Amsterdammer aan", vertelt hij.

Gontha laat ook weten nog steeds aangeslagen over de toestand van de voetballer te zijn. "Het gaat nooit meer goed komen met deze jongen", aldus de fotograaf tegen de krant.