Cynthia McLeod schrijft een kinderboek bij de tentoonstelling We Have a Dream. Gandhi, King en Mandela, die dit najaar is te zien in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. 

De Surinaamse schrijfster is onder meer bekend van de bestseller Hoe duur was de suiker? (1987). Het kinderboek verschijnt bij de opening van de expositie over de drie wereldberoemde personen op 16 september.

De expositie gaat volgens De Nieuwe Kerk over "gewone mensen die uitgroeiden tot leiders van grote bewegingen tegen rassendiscriminatie en sociale ongelijkheid". Alle drie werden wereldwijde rolmodellen, al riepen ze ook felle kritiek en tegenstand op. Het kostte Mahatma Gandhi en Martin Luther King zelfs het leven.

In de tentoonstelling stappen de bezoekers in hun wereld en ervaren ze volgens De Nieuwe Kerk hoe persoonlijke idealen de wereld kunnen veranderen. De expositie is te zien tot en met 4 februari volgend jaar.

Indiase onafhankelijkheid

Mahatma Gandhi (1869-1948) leidde de geweldloze Indiase onafhankelijkheidsstrijd. Martin Luther King (1929-1968) was een van de prominentste leden van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging na de Tweede Wereldoorlog.

Nelson Mandela (1918-2013) werd begin jaren zestig gevangen gezet omdat hij strijd voerde tegen het apartheidsregime in Zuid-Afrika. Nadat Mandela na bijna dertig jaar vrij kwam, werd hij gekozen tot president van het land.