Prins Harry denkt dat niemand in de familie op troon zit te wachten

Niemand in de Britse koninklijke familie zit er echt op te wachten de troon te bestijgen, maar iemand moet het doen en de taken zullen worden vervuld. 

Vorst zijn, is een zware taak, zegt de Britse prins Harry tegen het Amerikaanse blad Newsweek, dat hem bijna een jaar mocht volgen. Zijn vader, prins Charles, is eerste in de lijn van troonopvolger. Prins Harry staat op de vijf plek, onder Prins William en zijn twee kinderen. 

De leden van de koninklijke familie zijn bezig de monarchie te moderniseren. "Dat is niet iets wat we voor onszelf doen, maar voor het welzijn van het volk", aldus de 32-jarige prins. Hij beschouwt de monarchie als een positieve maatschappelijke kracht.

Therapie

Prins Harry blikt openhartig terug op de zwarte periode na de dood van zijn moeder, prinses Diana. Zijn moeder stierf in augustus 1997 door een ongeval toen hij twaalf jaar oud was.

De psychische druk door dat verlies werd geleidelijk aan zo groot, dat hij professionele hulp zocht toen hij 28 jaar oud was. Hij deed dat op advies van zijn broer prins William. Prins Harry stond meerdere keren aan de rand van een ineenstorting, bekent hij.

Lees meer over:
Tip de redactie