Five Finger Death Punch staat maandag weer op het podium in 013. De Amerikaanse metalband kreeg afgelopen maandag tijdens een concert in Tilburg ruzie en trad uiteindelijk nog geen uur op. De rockers geven 19 juni een gratis toegankelijke show, maakte 013 vrijdag bekend.

Five Finger Death Punch komt terug naar Tilburg met een andere zanger. Ivan Moody is terug naar de Verenigde Staten, waar hij afkickt van "een ernstig alcoholprobleem". Tommy Vext staat voorlopig op het podium als zanger van de metalband.

Vext stond ook afgelopen maandag achter de microfoon, tot woede van Moody. Hij verkondigde in 013 onder meer de enige echte zanger van Five Finger Death Punch te zijn. "De show van afgelopen maandag was een stortvloed van oorzaken die buiten onze macht waren", liet gitarist Zoltan Bathory weten aan 013. Veel fans verlieten teleurgesteld de concertzaal.

Verdienen beter

"Nu kunnen we de hele dag sorry zeggen tegen de fans in Nederland, maar die verdienen beter dan dat", vindt Bathory. "Zij zijn ons al jaren trouw en hebben ons gebracht waar we vandaag zijn. Daarom hebben we het voor elkaar gekregen om een extra gratis show in Tilburg toe te voegen, because actions speak louder than words."

Wie er op 12 juni bij was, heeft voorrang bij het claimen van een gratis kaart voor het concert op 19 juni. De niet-geclaimde tickets zijn vanaf zondagmiddag te verkrijgen via Ticketmaster.

Wat: concert Five Finger Death Punch 
Wanneer: maandag 19 juni
Waar: 013 in Tilburg
Kaarten vanaf zondag te koop via Ticketmaster