Jay Z woont belangrijke tekstschrijver-ceremonie niet bij

Jay Z werd donderdag als eerste hiphopartiest ooit opgenomen in de Songwriters Hall of Fame, maar schitterde door afwezigheid. Dat wakkert geruchten aan over zijn vrouw Beyoncé, die aan het bevallen zou zijn of onlangs bevallen zou zijn van een tweeling.

Amerikaanse media speculeren volop over de geboorte. Jay Z en zijn dochter Blue Ivy, die in januari 2012 ter wereld kwam, zouden in Los Angeles bij een ziekenhuis zijn gezien. Ook de moeder en zus van Beyoncé werden gefotografeerd in Californië.

Fans van Beyoncé beweren al langer dat de zangeres is bevallen. Ze is al een tijdje stil op social media, en deelde op Moederdag volgens de fans bewust een oude foto om iedereen op het verkeerde been te zetten.

In plaats van Jay Z nam Warner/Chappell Music-baas Jon Platt de award in ontvangst. Alle nieuw in de Songwriters Hall of Fame opgenomen artiesten, onder wie ook Kenneth ‘Babyface’ Edmonds en Max Martin, werden geïntroduceerd door Barack Obama. De oud-president van de Verenigde Staten prees zijn "goede vriend" Jay Z in het bijzonder.

Snoop

Op Twitter bedankt de 47-jarige rapper de mensen die hem gedurende zijn carrière hebben geïnspireerd. Hij noemt hierbij een tal aan namen, waaronder die van Ice-T, Nas en Snoop Dogg.

Volgens Obama zijn er veel overeenkomsten tussen hem en de rapper. Zo overtroffen beiden ieders verwachting en weten ze allebei hoe het is om op te groeien zonder vader. "Jay en ik zijn ook dol op onze dochters, hoewel hij mij voorbijstreeft als de tweeling er straks is. En laten we eerlijk zijn, we hebben allebei een echtgenote die veel populairder is."

Lees meer over:
Tip de redactie