Claudia de Breij, Theo Maassen en Sanne Wallis de Vries behoren dit jaar tot de vijf genomineerden voor de cabaretprijs Poelifinario.

De Breij maakt kans op de prijs voor haar Oudejaarsconference 2016. Maassen is genomineerd voor zijn show Vankwaadtoterger, en Wallis de Vries is in de race met haar nieuwe programma Gut.

De andere twee genomineerden zijn Remco Vrijdag en Martine Sandifort met hun programma Vrijdag v Sandifort en Ronald Snijders met zijn nieuwe voorstelling Welke show.

Voor De Breij en Maassen zou het de tweede maal kunnen worden dat zij de prijs winnen. De Breij won eerder voor Hete vrede (2010), Maassen werd eerder bekroond voor Tegen beter weten in (2006).

Talent

Voor de Neerlands Hoop, de prijs voor de meest veelbelovende theatermaker van het jaar, zijn Patrick Laureij, Patrick Nederkoorn en Jan Beuving genomineerd.

Vorig jaar won NUHR de Poelifinario. Ronald Goedemondt en Diederik van Vleuten hadden hun nominaties geweigerd, omdat ze niet te spreken waren over de organisatie van de prijs. 

De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) maakte de nominaties donderdag bekend. De prijzen worden in september uitgereikt.