Rebel Wilson wint rechtszaak tegen Australische media over laster

De Australische actrice Rebel Wilson heeft donderdag een bijzondere rechtszaak gewonnen. Dat melden Australische media. De ster uit films als Bridesmaids en Pitch Perfect had de zaak aangespannen tegen Bauer Media, die in Australië meerdere vrouwenbladen uitgeeft.

De jury deed er twee dagen over een oordeel te vellen. Zij bogen zich over acht artikelen die door Bauer Media waren gepubliceerd en die Wilson in haar goede naam zouden hebben aangetast. Zes dagen lang werd de actrice verhoord en vertelde zij dat de artikelen haar leven aantoonbaar hadden aangetast.

In de stukken werd onder meer gezegd dat de 37-jarige Wilson had gelogen over haar echte naam, haar leeftijd en haar jeugd. De rechter moet nog besluiten hoe hoog de schadevergoeding is die Bauer Media aan de ster moet betalen.

Mediahype

De rechtszaak heeft in Australië een enorme mediahype veroorzaakt. Fans van de actrice stonden dagelijks in grote drommen voor het hooggerechtshof van de staat Victoria, waar de zaak diende, om hun idool een hart onder de riem te steken. Vrijwel elke dag kwam de actrice naar buiten om handtekeningen uit te delen en op de foto te gaan.

Wilson werd tijdens de rechtszaak zwaar beveiligd, omdat aan het begin van de zaak in het gebouw een stalker werd aangehouden die haar bloemen wilde geven.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie