Rapper Dio laat op zijn nieuwe EP Venus zijn gevoelige kant zien door middel van meerdere liefdesnummers. "Dat heb ik nog nooit eerder gedaan", zegt de rapper in gesprek met NU.nl.

"Ik ben erachter gekomen dat ik met de meeste passie over de liefde kan schrijven", zegt Dio (Diorno Braaf) over de totstandkoming van de nummers op Venus. "Het was heel oprecht, zelfreflecterend en interessant om te doen."

De 29-jarige rapper, bekend van nummers als Tijdmachine, vindt het enigszins bijzonder om zijn gevoelens bloot te geven.

"Ik ben altijd eerlijk in mijn muziek. Maar ik vind het wel spannend, omdat ik bekend sta om mijn wat hardere teksten. Deze nummers zijn gevoeliger, dus ik ben benieuwd hoe dat ontvangen zal worden."

Betere kijk

Zelf is hij blij met de nieuwe nummers. "Ik hou van vernieuwing. Ik hou van variatie. Ik hou van vrouwen. Dus dat komt nu allemaal op zijn plek."

Dio denkt dat hij niet eerder dit soort muziek had kunnen maken. "Ik heb nu een veel betere kijk op de liefde. Je wordt ouder en weet steeds beter wat je wilt. En, nog belangrijker: wat je niet wilt."

De ervaringen die hij tot nu toe heeft opgedaan vormen dan ook de inspiratie voor zijn nieuwe EP. "Zoals de relaties die ik tot nu toe heb gehad." Lacht: "Versleten."

Of Dio op dit moment een relatie heeft, zegt hij niet met zo veel woorden. Maar: "Ik zit wel middenin iets."